Als je gaat thuiswerken is niet alleen de locatie van je werk anders, vrijwel alles is anders. Wanneer je gaat thuiswerken, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten en die je waarschijnlijk wel beter kunt doen. 

Neem pauzes

Als je thuiswerkt, is het makkelijk om gewoon de hele dag aan één stuk door te gaan. Er zijn geen collega’s die je aan de pauzes herinneren. Probeer er dan voor te zorgen dat je wel echt die pauzes probeert aan te houden. De hele dag aan één stuk werken is niet gezond. Probeer na werktijd ook echt je werk neer te leggen en even te ontspannen. De drempel wordt veel kleiner wanneer je thuiswerkt. Toch is het belangrijk dat je ook goed je rust pakt en dat je dus niet ook na werktijd nog doorgaat met werken, dat is nergens voor nodig.

Zorg voor goede wifi

We zijn er inmiddels zo aan gewend dat we wifi hebben, dat we er helemaal niet meer zo bewust bij nadenken. Wanneer je echter thuis aan het werk gaat, is het wel zo fijn dat je wifi goed werkt en dat is in heel veel huishoudens nog niet het geval. Als je in een zakelijke meeting zit en je beeld blijft steeds hangen, wordt je daar niet gelukkig van. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die je kunnen helpen met het verbeteren van je wifi, zoals NLXS: een ICT bedrijf in de regio Roosendaal.

De juiste werkplek

Wanneer je thuis gaat werken, is het fijn als je een goede werkplek hebt. Zorg bijvoorbeeld voor een goede stoel en een scherm waar je naar kunt kijken. Een kleine laptop is fijn om tussendoor een paar uurtjes mee te werken, maar hele dagen is nogal een flinke tijd. Je kijkt dan continu naar dat kleine schermpje omlaag en dat kan behoorlijk slecht zijn voor je nek. Zorg er daarom voor dat je recht voor je uit kijkt en dat je een goede stoel hebt die je ondersteunt.

Behoud je ritme

Zet voor jezelf een schema of een ritme waar je je iedere dag aan moet houden. Thuiswerken betekent namelijk ook dat de verleiding groot is om nog net even wat langer in bed te blijven liggen en vanuit bed direct achter de computer te rollen. Het is echter veel beter om je vaste ritme aan te houden en wat eerder op te staan, zodat je even rustig kunt ontbijten en even wakker kunt worden. Een verfrissende douche in de ochtend werkt ook erg opwekkend en kan je helpen je productiviteit op te krikken.

Let op je gezondheid

Natuurlijk is je gezondheid iets dat je eigenlijk altijd in de gaten moet houden. Wanneer je thuis gaat werken is het echter makkelijk om in slechte gewoontes te vervallen. Zorg er daarom voor dat je niet te veel snackt tussendoor en dat je nog steeds voldoende fruit blijft eten. Ook bewegen kan lastiger worden als je helemaal niet meer de deur uit hoeft om te gaan werken. Dwing jezelf daarom om dagelijks minimaal 30 minuten te wandelen. Dat is echt niet zo lang, maar het zorgt er wel voor dat je veel gezonder blijft.