Bij het maken van een website moet je over verschillende dingen nadenken. Zo is het allereerst belangrijk om te weten welke stijl bij jouw bedrijf past en welke boodschap je wilt gaan uitstralen. Je kunt zelf een website maken, maar dit kost vaak veel tijd. Erg veel mensen kiezen daarom steeds meer voor een webdesignbureau. De prijzen zijn de afgelopen jaren flink gedaald door nieuwe innovaties. Hierdoor kunnen mensen voor een scherpe prijs een website laten maken.

Wat zijn de kosten voor het maken van een website?

Er zijn verschillende kosten die je kunt vergelijken voor het aanschaffen van een website. De website laten maken kosten zijn gebaseerd op verschillende factoren. Gemiddeld gezien betaal je ongeveer 85 euro per uur aan een webdesigner. De meeste webdesigners maken websites tussen de €800- €4000 voor bedrijven. Dit is natuurlijk afhankelijk van de wensen van een klant. Als je al een website hebt en alleen een nieuw design wil dan vallen de kosten vaak lager uit als bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Ook kun je kiezen voor een goede vindbaarheid in de zoekmachine. Dit wordt meestal SEO genoemd en hier betaal je een kleine meerprijs voor. Het is wel de manier om snel aan nieuwe klanten te kunnen komen. Daarnaast is het afnemen van meerdere producten vaak goedkoper en dan valt het uurtarief vaak ook nog net wat lager uit.

Deze factoren beïnvloeden de prijs

Een webdesign bureau kan verschillende kosten rekenen. Zo rekent een ZZP’er geen huur en personeelskosten mee waar je bij een groot webdesign bureau wel weer mee te maken hebt. Ook kun je een webdesigner de complete huisstijl laten maken. Dus niet alleen van  de website, maar ook van visitekaartjes en papier bij wijze van spreken. Ook kun je voor extra gebruiksvriendelijkheid kiezen voor de klanten. Dit kost wel wat meer tijd, maar je zult hier wel wat meer klanten aan over gaan houden. Sinds juni ‘21 is het ook belangrijk voor de positie in Google. Je kunt bij Google Pagespeed precies zien hoelang het duurt voordat de website geladen is. Ook kan je kiezen voor maatwerk modules die speciaal voor jouw bedrijf worden gemaakt. Dit vraagt echter veel programmeerkennis en hier is dan ook niet iedere webdesigner geschikt voor. Informeer dus eerst goed of zij het kunnen en wat de kosten hiervoor zijn.

Zo vind je de perfecte webdesigner

Afhankelijk van jouw wensen kun je verschillende vragen aan een webdesigner stellen om zo de perfecte kandidaat te vinden. De meeste webdesigners hebben een portfolio waarin je kunt zien wat een webdesigner kan. Op basis van deze informatie kan jij daaraan refereren en jouw persoonlijke wensen aangeven. Ook heb je misschien specifieke technische vragen zoals het ontwikkelen van een speciale prijs berekenen. Dit kan bij een CMS website vaak met een plugin of een extensie gedaan worden. Echter als jij liever een normale site hebt zal er veel tijd gaan zitten in het programmeren hiervan. Vergeet nooit te vragen of de website SEO geoptimaliseerd is. Zo weet je meteen of de website goed vindbaar is in de zoekmachine.