Als werkzoekende is een goede cv van cruciaal belang om bij de een organisatie die bij je past aangenomen te worden. Maar wat moet er nu allemaal in een cv staan? Dat vertellen wij uitgebreid in deze blog. 

Persoonsgegevens

Bij persoonlijke gegevens kun je denken aan: naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres, rijbewijs en woonplaats. Daarnaast heb je nog een keuze om naast de gegevens nog een foto te plaatsen. Wij raden een foto van jezelf zeker aan. Dat komt betrouwbaar over en anders zoeken werkgevers op social media en komen alsnog foto’s van je tegen op internet. Denk daarbij ook goed aan de foto. Solliciteer je voor een hoge functie, pas je foto dan daarop aan. Door zorgt voor representativiteit. 

Profielschets

Een profielschet is en korte samenvatting van jezelf. Hierbij schrijf je op wat jouw kwaliteiten zijn en wat de jouw ideale baan is en waarom. Probeer de tekst van de vacature te vergelijken met jouw eigen eigenschappen en verwerk dat in de sollicitatie. Een van de belangrijkste elementen van een sollicitatiebrief is de profielschet, omdat wellicht hier de je kwaliteiten naar boven komen, waarna het bedrijf op zoek is. Ook is het belangrijk deze kwaliteiten te beargumenteren waaruit dit blijkt, want alleen je eigen mening is niet voldoende.   

Opleidingen

Ook een onderdeel wat op je cv moet staan zijn de opleidingen die je hebt gevolgd. Start met de opleiding die je als eerst gevolgd hebt als eerste en de laatste opleiding als laatste. Hetzelfde geldt voor werkervaring. Heb je extra prijzen gewonnen, cursussen gedaan, stappen ondernomen verwerk dat ook in je cv. 

Talen

Op een volledige cv staat altijd welke talen je spreekt. Ook al wordt het niet gevraagd bij de vacature waarop je solliciteert. Een andere taal kan altijd van pas komen en mensen die veel talen spreken komen eerder in aanmerking voor een baan. Lieg hierover nooit, want dat kan voor problemen zorgen.

Hobby’s en interesses

Wanneer je solliciteert gaat het om de klik. Interesses en hobby hebben daar ook invloed op. Dus voeg die ook aan je cv toe. Denk hierbij ook aan vrijwilligerswerk, computervaardigheden en boeken die je gelezen hebt. 

Hulp nodig bij solliciteren?

Solliciteren is lastig en voor veel mensen is het iets van niet dagelijks gebeurt en daarom is het ook helemaal niet erg om daar hulp bij te krijgen. Vakmasters Goes is een uitzendbureau en zij helpen je maar al te graag met het perfectioneren van je cv.