Ontwikkelingen in de online wereld staan nooit stil. Altijd is er wel iemand met een nieuwe uitvinding waardoor een systeem makkelijker kan werken. Ook worden er telkens nieuwe oplossingen bedacht voor het opslaan van data. Het bewaren van gegevens zoals emails en foto’s is belangrijk. Het bewaren moet goed gebeuren zodat niet na een aantal jaren alles kwijt is. Computers slijten en systemen worden vernieuwd. Belangrijke gegevens in een computer kunnen redelijk gemakkelijk verloren gaan.

Veilig opgeslagen in de lucht

Het is te kort door de bocht om te stellen dat alles in de lucht gebeurt. De internet leveranciers hebben enorme datacenters. Deze enorme datacenters verwerken niet alleen een enorme berg gegevens, maar zijn ook nog eens goed en up to date beveiligd. Het is daarom mogelijk om de mail op te slaan op het web. Online inloggen op webmail is een handige manier om, zonder in het bezit te zijn van een computer, gegevens opgeslagen te kunnen hebben. Wereldwijd kan er worden ingelogd en worden gewerkt met alle gegevens die in de mailbox opgeslagen zijn.

Webmail heeft veel voordelen

Online inloggen op de webmail is de toekomst. Alles kunnen regelen vanuit de één mailbox is overzichtelijk en werkt snel. Tele 2 webmail kan ook gewoon worden geïnstalleerd op een tablet of telefoon. Gegevens kunnen dan worden gedownload wat ook weer handig kan zijn om de mailbox niet te laten vollopen met mails. Soms is het gewoon prettig om verschillende dingen rustig offline te kunnen lezen.De webmail is praktisch en erg vriendelijk in het gebruik.

De online infrastructuur

Alle gegevens worden door ons steeds meer en meer gecentraliseerd. Niet alleen tekst, maar ook foto’s staan opgeslagen. Het is gemakkelijk inloggen op de webmail met het wachtwoord. Wanneer de mailbox vol raakt is het altijd mogelijk om de gegevens die bewaard moet blijven op te slaan op een apparaat of in een cloud-opslag. Medewerkers zijn tijdens kantooruren bereikbaar voor vragen. Ook kan er worden gechat met een chatbot om buiten kantooruren toch antwoord te kunnen krijgen op eventuele vragen. Webmail is een veilige en praktische manier om wereldwijd bij de post te kunnen.