Waar hard gewerkt wordt, zal ook vuil zich gaan ophopen. Net zoals thuis is het belangrijk om regelmatig een goede schoonmaak op kantoor te houden. Maar waar moet je bij het schoonmaken allemaal op letten? Vooral wanneer je beschikt over een groot pand is het schoonmaken een hele klus. We behandelen in dit artikel de belangrijkste schoonmaaktips die je kunt volgen voor op de werkvloer. Dit maakt het schoonmaakproces op grote schaal een stuk aangenamer. 

Het kantoor schoonmaken

Er zijn verschillende punten die het schoonhouden van het kantoor in balans houden. Je moet hierbij rekening houden met verschillende soorten werkplekken, hoeveel het personeel in beweging is, de werktijden en de temperatuur van het kantoor. Zodra het werkproces binnen het bedrijf veranderd, heeft dit ook invloed op hoe snel dingen vies worden. Daarnaast kun je voor jezelf bepalen hoe schoon jij het kantoor wilt hebben. Denk hierbij aan het gebruik van apparaten die de lucht filteren tot aan ontsmettende sprays en gels die je wegzet in het kantoor. Ambiance Schoonmaakdiensten kan jou ook helpen bij het schoonhouden van het bedrijfspand, zij zijn een specialist als het gaat over het schoonmaken van bedrijfspanden.  

De ramen schoonmaken

Veel kantoorpanden hebben veel raamwerk. Wanneer dit bij jouw kantoor ook het geval is en wanneer jouw kantoor ook nog uit meerdere verdiepingen bestaat, is het aan te raden om het schoonmaken van de ramen uit handen te geven. Ervaren schoonmakers of glazenwassers zijn gespecialiseerd om vakkundig op grote hoogte jouw ramen weer mooi glanzend te maken. Hier wordt speciale apparatuur voor ingezet, zoals telescoopglasbewassing of magneetsystemen. 

Kantoorartikelen schoonmaken

Op de werkplek maken we dagelijk gebruik van dezelfde kantoorartikelen. Op het eerste gezicht lijken deze schoon, maar in werkelijkheid zijn deze artikelen vaak erg vies. Denk aan het toetsenbord, het beeldscherm, computermuis en pennen. Het zijn grote bronnen van bacteriën. Om de hygiëne op kantoor te behouden, is het aan te raden om de kantoorartikelen waar je veel mee werkt meerdere keren per week schoon te maken. 

Benodigdheden

Om een schoon bedrijfspand te hebben, moet je natuurlijk wel de juiste schoonmaakspullen hebben. Zorg ervoor dat je alle basisspullen in huis hebt. Bij de basisspullen kun je denken aan afvalzakken, reinigingsmiddelen, borstels, stofzuiger, stoffer en blik, bezems, wateremmers, schoonmaakdoekjes en schoonmaakmiddel.