Er zijn verschillende manieren waarop je kunt solliciteren. Je kunt solliciteren met het zicht op de toekomst van je bedrijf, maar het is ook mogelijk om te solliciteren met het zicht op de productiviteit van de onderneming. Een van de opties die jij hebt met solliciteren is talent acquisition. Wat is dit precies en welke voordelen brengt dit met zich mee? Hier lees je alles wat je moet weten over talent acquisition.

Wat is talent acquisition?

Talent acquisition is een ander woord voor solliciteren op de lange termijn. Je besteedt hierbij veel aandacht aan de ontwikkeling van je organisatie met de skills en ervaring die succes in de toekomst garanderen. Je kunt ook kiezen voor recruitment: dit is gericht op de actuele situatie, waardoor je juist inspeelt op de productiviteit en vitaliteit van een onderneming. Efficiency en besluitvaardigheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Een geslaagde talent acquisition zorgt voor heel veel voordeel. Je hebt hierbij wel een goede strategie en voorbereiding nodig. Je begint bij het bepalen waar je bedrijf op dit moment staat, maar het is ook slim om te formuleren hoe je wilt dat deze positie er in de toekomst uitziet. Het geeft inzicht in de talentbehoefte van je bedrijf op de langere termijn en op basis hiervan kun je mensen vinden die hier bij passen.

Wat is de beste keuze?

Talent acquisition is de beste keuze wanneer je naar het grotere plaatje kijkt: de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Een mogelijk nadeel is dat je hiervoor een meer diepgaande en strategische aanpak moet hebben. Dit kost je wat meer tijd, maar uiteindelijk is je bedrijf in staat om mee te groeien en te innoveren. Jouw bedrijf aantrekkelijk maken voor talentvolle kandidaten? Dan is het belangrijk om hierin te investeren. Employer branding speelt hier een grote rol bij.

Recruitment is de juiste keuze wanneer er een functie is die meteen gevuld moet worden of als er extra mensen nodig zijn om de werkdruk op te vangen. Het is hierbij belangrijk om zo snel mogelijk de juiste kandidaten te vinden.