Heb je een eigen webshop en ben je op zoek naar manieren om je omzet te verhogen? Dan is het een goed idee om te beginnen met adverteren via Google Shopping. Via dit platform van Google kun je je producten laten vertonen bovenin de zoekresultatenpagina van de zoekmachine. Op deze manier kun je je online zichtbaarheid flink vergroten. In dit artikel lees je alles over de vele voordelen van Google Shopping en waarom het een belangrijk onderdeel is van je SEA campagne.

1. Relevant en koopgericht verkeer bereiken

Een groot voordeel van Google Shopping is dat de mensen die je ermee bereikt enorm relevant en koopgericht zijn. Jouw productadvertenties worden namelijk alleen vertoond bij relevante zoekopdrachten. Bijvoorbeeld bij mensen die zoeken op de naam van een specifiek product dat jij verkoopt. Deze mensen weten al wat ze willen kopen en het enige wat je moet doen is ze naar je site lokken. Dat is wat Google Shopping voor je doet.

2. Visuele advertenties

Het mooie van Google Shopping-advertenties is dat ze heel erg visueel zijn. Ze zijn onder andere voorzien van een productafbeelding, de productnaam en de prijs. Zoekers kunnen gemakkelijk meerdere aanbieders vergelijken zonder de webshops zelf te hoeven bezoeken. En ook al staat jouw advertentie niet bij de eerste drie, veel meer mensen zullen hem zien dan wanneer jij alleen met je website op plek vier staat in de organische zoekresultaten.

3. Je betaalt alleen voor resultaat

Een ander voordeel van Google Shopping is dat je enkel en alleen betaalt voor een behaald resultaat. Het is namelijk niet het adverteren zelf dat geld kost, maar de klikken naar je website die de advertenties je opleveren. Wordt er niet op je advertenties geklikt? Dan betaal je ook niks. Zo weet je dus zeker dat je geld goed besteed wordt.

4. Eenvoudig je campagnes monitoren

Google Shopping geeft je de mogelijkheid om eenvoudig je advertentiecampagnes te monitoren. Je krijgt relevante en waardevolle data waarmee je voor ieder product afzonderlijk de resultaten kunt meten en bijsturen. Zo kun je dus heel gericht het rendement dat je uit Shopping haalt verbeteren.