Het leren van een nieuwe taal in een ander land is iets wat slim is om te doen! Het is heel goed voor je hersenen en het staat mega goed op je cv. Het is niet eenvoudig om een taal echt vloeiend te leren spreken, maar hoe meer je erin investeert, hoe meer je jezelf onderdompelt in de vreemde taal door die elke dag in veel verschillende situaties te gebruiken, hoe groter de kans is dat je je doelen bereikt. Als je wilt weten wat nog meer voordelen zijn van studeren in het buitenland, lees dan zeker even verder en neem een kijkje op asse-nederland.nl.

Je krijgt een stuk meer zelfvertrouwen

Niet alleen je communicatievaardigheden verbeteren een heel stuk. Ook krijg je misschien wel een hele bak zelfvertrouwen! Je moet namelijk je weg leren vinden in een nieuwe cultuur, nieuwe vrienden maken en al je financiën zelf in de gaten houden. Ook moet je een hele nieuwe weg vinden in een andere cultuur. Je leert als het goed is ook heel wat nieuwe mensen kennen en dat geeft je ook een stuk meer zelfvertrouwen!  

Ook je Nederlands taal verbetert 

Wanneer je een student bent die naar het buitenland gaat en hier een nieuwe taal leert, word je niet alleen beter in een bepaalde taal, maar gewoon in communiceren in het algemeen. Wanneer je een taal leer, analyseer je toch onbewust bepaalde structuren van de nieuwe taal en van je moedertaal. Zo verbeter je ook nog eens de Nederlandse taal. 

Je wordt intelligenter

Het is echt zo dat je van het leren van een nieuwe taal een stuk intelligenter wordt. Je krijgt meer empathisch vermogen en hebt meer verstand van diverse culturen. Multitasken en besluitvorming worden eenvoudiger en je kan makkelijker problemen oplossen. Je hersenen zijn namelijk een stuk leniger en dit zal op veel momenten in je voordeel gaan werken.