Een probleem die veel auto’s hebben is de slijtage aan de banden. Dit kan door verschillende factoren komen. Welke dit zijn en hoe je dit voorkomt lees je in dit artikel.

 

Hoe ontstaat slijtage?

Slijtage kan door veel verschillende factoren ontstaan:

  • Langdurig gebruik van de banden. Dit is normaal. Elk voorwerp ondergaat slijtage na veel gebruikt te worden;
  • Snel door de bochten gaan. Wanneer je te snel door bochten heen gaat slijt je je banden enorm veel. Dit zie je bijvoorbeeld in het racen veel waarbij er snelle bochten zijn slijten de banden sneller;
  • Bandenspanning. Een te lage of te hoge bandenspanning kan ook voor snellere slijtage zorgen. Controleer deze dus regelmatig om slijtage te voorkomen.
  • Slecht wegdek. Hier heb je zelf natuurlijk geen invloed op. Maar een slecht wegdek zorgt ook voor een snellere slijtage.

 

Hoe voorkom je slijtage?

Slijtage aan je banden kun je ook gemakkelijk voorkomen:

  • Controleer je bandenspanning. Een simpele maar effectieve manier om slijtage te voorkomen is het regelmatig controleren van je bandenspanning. Dit is al helemaal belangrijk in de winter doordat banden dan veel sneller hun druk verliezen door de kou. Naast dat het slijtage voorkomt, is het ook nog eens veiliger rijden en bespaar je brandstof;
  • Controleer je banden zelf. Je banden checken op eventuele gaatjes is een slim idee. Deze kunnen namelijk zonder dat ze ontdekt zijn groter worden en zo slijten je banden sneller. Ook een slecht profiel op je banden kan voor een snellere slijtage zorgen;
  • Rustig rijden. Snel optrekken, hard remmen en scherpe bochten nemen zorgt ook snel voor slijtage. Je hoeft namelijk niet als een gek door bochten te rijden.

 

Met slijtage aan je banden zorg je er ook nog eens voor dat je je velgen kapot kan rijden.

Voor nieuwe velgen en banden voor een BMW, Mercedes of Porsche kun je terecht bij MW Wheels. Hier worden jouw nieuwe velgen of banden gemakkelijk er op gezet en kun je binnen de kortste tijd schitteren met je nieuwe velgen.