Sushi is niet meer weg te denken. Veel mensen gaan geregeld naar een sushi restaurant of bestellen sushi die dan thuis wordt bezorgt. We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar een tijd geleden at bijna niemand sushi. Hoe kan het dat sushi zo populair is geworden? In dit artikel lees je het.

Wat is sushi? 

Sushi is een klein gerecht waarbij gekookte rijst die is afgekoeld met zeewier en rijstazijn wordt gecombineerd. Dit is de basis en hier wordt dan wat aan toegevoegd, denk aan groenten, vis, kip, vlees, ei of zeevruchten. Er zit veel variatie in de verschillende ingrediënten die we tegenkomen in sushi, maar alle sushi gerechten hebben een gemeenschappelijk ingrediënt en dat is rijst. Bij de sushi wordt vaak wasabi, sojasaus en gember geserveerd.

De populariteit van sushi

Volgens trendwatchers uit Amerika is het eten van sushi niet eens meer zo hip. In Nederland merken we daar nog niks van. Het aantal sushi restaurants in Nederland is de afgelopen 25 gigantisch gestegen. Sushi kreeg zo’n 25 jaar geleden voet aan de grond in Nederland en was toen nog echt een upper class delicatesse. Het all-you-can-eat-concept zorgde ervoor dat steeds meer mensen sushi gingen eten. Sushi werd steeds goedkoper en hierdoor gingen en veel mensen naar sushi restaurants. De lage prijs, de hoge kwaliteit en het smaakvolle van de sushi zorgt dus voor de populariteit van dit eten. Natuurlijk speelt mond-op-mondreclame ook een rol en is het in Nederland nog steeds hip voedsel. Zo kan je bijvoorbeeld bij Yutakana als echte sushi lover een all-you-can-eat menu bestellen!

De conclusie

Sushi is in 2021 nog steeds heel populair in Nederland en veel omliggende landen. Dat is niet gek, want het is relatief goedkoop geworden en veel Nederlanders houden wel van dingen die goedkoop zijn. De smaak is fris en het is lekker licht voedsel. In Nederland zullen we dan ook nog lang van sushi gaan genieten.