Ben je op zoek naar nieuwe, mooie en originele wandbekleding? Dan ben je hier aan het juiste adres, want ik ga je in dit artikel verschillende leuke tips geven om je muren mee op te frissen. Behang is een veel gekozen wandbekleding, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden waar ik je verder in dit artikel van op de hoogte ga brengen.

Muurverf

De muurverf is net als behang erg populair en bekend. Je ziet het ook in veel woningen terug. Het is dan ook ideaal om je muur een frisse en nieuwe kleur te geven. Muurverf gaat ook tot wel 7 jaar mee dus het is ook niet snel aan vervanging toe. Het is wel van belang dat de muurverf door een professioneel bedrijf zoals De Bell Schilderwerken in Oosterhout aangebracht wordt. Het moet namelijk op een goede manier gebeuren voor een mooie dekking en een mooi resultaat.

Leren wandbekleding

De leren wandbekleding is een stuk origineler en unieker. Je ziet dit nog niet zo heel erg vaak voorkomen, maar het is zeker een mooie manier voor het bekleden van je muren. Het bestaat uit verschillende losse tegels die op de muur aangebracht kunnen worden. Het materiaal leer straalt veel luxe uit en is erg modern. Bovendien kun je dit ook een stuk gemakkelijker zelf aan de muren plaatsen. Het zorgt ook nog eens voor een goede isolatie en het dempt geluid af. Dit is dus ideaal, want het heeft een mooie, warme uitstraling en het is ook nog eens erg praktisch.

Houten panelen

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: de houten panelen als wandbekleding. Het is de laatste jaren steeds vaker terug te zien in woningen. Het zorgt voor rust en straalt sfeer en gezelligheid uit. De houten panelen zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Ze zijn ideaal voor grotere ruimtes en ze maken kleinere ruimtes zoals een woonkamer ook groter. De houten panelen kunnen overigens niet alleen op muren geplaatst worden, maar ze zijn ook geschikt voor de bekleding van het plafond. Ze geven een ruime en stijlvolle sfeer aan jouw woning.