Nu er in Nederland enorm veel bedrijven op zoek zijn naar personeel is het als student zijnde een geweldige tijd om te werken tussen studies in. De lonen voor (bij)baantjes zijn heel goed en er is een groot aanbod aan werk. Wil jij aan de slag in de horeca? Denk dan maar aan een loon van €15 tot €20 per uur! Ook in de beveiligingssector staan nog veel vacatures open, klinkt mobiele surveillance voor jou als muziek in de oren?

Beveiligingssector in Nederland

Wil jij aan de slag in de beveiliging? Je kunt ervoor kiezen om te gaan werken bij Seris. Het voordeel aan werken in deze sector is dat je te maken hebt met een goed basisloon waar je ook nog verschillende toeslagen op kunt verdienen. Denk bijvoorbeeld aan onregelmatige werktijden, toeslagen voor gevaarlijk werk en nog veel meer. Het basisloon lijkt in eerste instantie niet riant maar al deze toeslagen tellen samen snel op tot een mooi salaris. 

Horecatijgers opgelet

Alle horecatijgers in Nederland kunnen nu zoveel werken als ze willen. Tijdens COVID-19 hebben een hoop horecazaken in Nederland noodgedwongen afscheid moeten nemen van hun geliefde personeel. Nu deze crisis zo goed als voorbij lijkt te zijn hebben ze weer personeel nodig, alleen het huidige personeel heeft grotendeels ander werk gevonden en zit de horeca nu met een ander probleem, namelijk een groot personeelstekort. Uurlonen voor bediening en afwassen wisselen nu tussen de €15 en €20 per uur, afhankelijk van je leeftijd. Ben wel bewust dat tijdens je studie de werkuren je concentratie op de maandag en dinsdagochtend kunnen verslechteren.

Aan de slag voor jezelf

Voor alle ondernemende studenten betekent een personeelstekort maar een ding, namelijk een stijgende vraag naar zzp’ers. Als zzp’er kun je zelf je uurloon en werktijden bepalen, ideaal voor tijdens je studie. Ben jij handig in het schrijven van teksten, bouwen van websites of het bewerken van beeldmateriaal? Er zijn online een hoop bedrijven waar jij je diensten kunt aanbieden. Deze bedrijven brengen je in contact met de desbetreffende bedrijven en binnen enkele contactmomenten ben jij aan het werk. Ook kun je op een hoop andere sectoren voor jezelf aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan de groen- of bouwsector in Nederland.