Verhuizen kan voor veel stress zorgen en tijdens die periode is het gemakkelijk om een aantal belangrijke zaken uit het oog te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten of opzeggen van een energiecontract, het opvragen van de betaalde borg of het in orde maken van de vorige woning. Moet je een toilet ontstoppen in Breda? Bel dan vooral de Rioolspecialist DG Riooltechniek op.

Het afsluiten van een energiecontract

Dit is zeker in deze tijd niet gemakkelijk, er zijn momenteel enkel nog variabele contracten die je af kunt sluiten. Deze variabele contracten zijn zeer prijzig en zeker bij slecht geïsoleerde woningen zijn de prijzen fors. Schrik niet wanneer er maandelijkse tarieven verschijnen tussen de € 200 en € 500 per maand. Gelukkig krijgt ieder huishouden in Nederland in november en december een gift van € 190 per maand om een deel van de gestegen energiekosten te vergoeden. Gebruik deze gift verstandig en koop er geen onnodige producten van.

Het ophalen van de voorheen betaalde borg en het wijzigen van je adres

Laat je vorige woning in goede staat achter, op deze manier ben je verzekerd van het terugkrijgen van de voorheen betaalde borg. In de meeste gevallen is het geen probleem om deze borg terug te krijgen, maar er zijn gevallen bekend dat het leidde tot een rechtszaak. Naast het ophalen van de borg wordt ook vaak vergeten je adres te wijzigen. Op deze manier krijg de nieuwe bewoner nog steeds jouw post binnen en dat wil je natuurlijk niet. Dus wijzig je adres bij veelgebruikte webwinkels, overheidsinstellingen en andere partijen die regelmatig fysiek post opsturen met gevoelige informatie.

Ben voorzichtig met je spullen

Ga tijdens het verhuizen voorzichtig om met je spullen. Verpak breekbare spullen extra goed in en rijdt rustig gedurende het vervoeren hiervan. Ook gebeurd het vaak dat de oude woning niet goed gecontroleerd wordt. Vaak genoeg worden er spullen vergeten, die later niet terug gevonden worden. Denk hierbij aan sieraden, geld, sleutels en in sommige gevallen zelfs meubelstukken. Controleer de woning goed en laat geen nare spullen achter voor de vorige bewoner. Het is namelijk niet fijn om je nieuwe woning te betrekken terwijl er nog spullen liggen van de vorige bewoner.