Mocht je zoon of dochter gaan studeren en een kot hebben gevonden dan is het niet in alle gevallen instapklaar. Moeten er nog wat verbouwingswerkzaamheden uitgevoerd worden? Dan is het verstandig om dit artikel tot het einde te lezen. We geven enkele handige tips die elke verbouwing tot een succes brengen.

Breng de werkzaamheden in kaart

Voorafgaand van belangrijke werkzaamheden is het raadzaam om een planning te maken. Zo heb je voor iedereen duidelijk welke werkzaamheden er op welk moment moeten gebeuren en wanneer de deadline is. Zo weet je direct wanneer je een container moet huren bij Renewi. Het overzichtelijk maken van de planning kan een hoop tijd en geld besparen. Het is een stuk fijner werken met een container dan steeds met een auto en aanhanger naar een stort te moeten rijden. 

Ben niet bang om je handen vuil te maken

Sinds er steeds meer vraag is naar woningen is het duurder geworden om te verbouwen. Aannemers zijn duur en bouwmaterialen ook, het is dus slim om zo veel mogelijk materialen opnieuw te gebruiken. Denk aan het hergebruiken van hout, stenen, tegels en schroeven. Vraag je buren, familie, vrienden of kennissen om hulp, op deze manier bespaar je een hoop kosten. Doe zoveel mogelijk voorbereidend werk zelf maar laat het specialistische werk over aan de vakmannen.

Een specialist voor iedere taak

Bij werkzaamheden aan elektra, riolering of de cv ketel is het slim om een specialist de werkzaamheden te laten uitvoeren. Wanneer er fouten worden gemaakt in de bedrading of aansluiting van de elektra kan dit desastreuze gevolgen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan brand, ook kan het riool verstopt raken wanneer je niet de juiste buizen gebruikt.

Combineer het werk met plezier

Wanneer je voor je zoon, dochter of kennis aan het verbouwen bent is het belangrijk om het luchtig en leuk te houden. Zorg tijdens de werkdag voor lekkere snacks, drinken of een hapje. Wij raden je ook aan om alle hulp erg te bedanken en ze te trakteren op een diner. Wij halen gedurende de dag altijd lekkere broodjes bij een lokale bakker, deze serveren we met een heerlijke kop koffie.