Fiscaal advies is belangrijk voor iedereen die zich bezighoudt met ondernemen. Je moet altijd goed op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving, anders loop je het risico dat je fouten maakt waarmee je veel geld kunt verliezen. In dit blogartikel vertellen we je meer over fiscaal advies. Je leert onder andere wat het is, waarom het belangrijk is en welke voordelen het biedt.

Wat fiscaal advies is

Fiscaal advies is simpelweg advies over belastingen. Dit kan gaan over verschillende onderwerpen de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. Echter kan er ook advies gegeven worden over bepaalde fiscale rechten. Voorbeelden hiervan zijn de successierechten of de schenkingsrechten. Fiscaal advies kan dus een advies zijn voor redelijk veel fiscale gebieden.

Fiscaal advies is soms verplicht

In sommige gevallen is fiscaal advies verplicht, bijvoorbeeld als je een erfenis gaat verdelen of een bedrijf opricht. In andere gevallen doe je er goed aan om advies in te winnen, bijvoorbeeld als je een belangrijke beslissing moet nemen over je onderneming of als je problemen hebt met de belastingdienst.

De voordelen van fiscaal advies

Fiscaal advies kan je helpen om geld te besparen. Een goede fiscaal adviseur kent alle ins- en outs van de fiscale wet- en regelgeving, waardoor hij of zij altijd op zoek is naar manieren om jouw belastingtegoed te verminderen. Zo kan een fiscaal adviseur ervoor zorgen dat je in aanmerking komt voor fiscale aftrekposten of belastingkortingen waar je anders misschien niet van gehoord zou hebben. Een ander voordeel van fiscaal advies is dat je er zeker van kunt zijn dat je aangifte doet volgens de laatste wet- en regelgeving. Dit voorkomt boetes of andere problemen met de belastingdienst.

 

Het enige nadeel van fiscale adviseurs is dat ze niet goedkoop zijn. Maar als je bedenkt dat een fiscaal adviseur je veel geld kan besparen, is het vaak wel de moeite waard om in hun diensten te investeren.

 

Fiscaal advies is dus erg belangrijk, zowel voor ondernemers als particulieren. Als je twijfelt of je fiscaal advies nodig hebt, neem dan altijd even contact op met een deskundige. Die kan je helpen om te bepalen of advies in jouw situatie verstandig is. Partijen als Doomen en Quist Oud Gastel zijn hier het perfecte voorbeeld van.