Studeren is een tijd waarop je vaak terug kijkt wanneer je ouder bent, het is een tijd vol met nieuwe mensen, ervaringen en vele avonden stappen. Maar hoe kun je voorbereid je studententijd in gaan? Wist jij dat er gespecialiseerde bedrijven een verhuisservice voor studenten aanbieden? Ga jij op kamers of wil je wisselen van kamer? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Actie Verhuizingen.

Tweedehands boeken 

Wanneer je de studie zelf moet betalen kan iedere manier van besparen een duwtje in de rug zijn. Je kunt een hoop op je studieboeken besparen door ze niet nieuw te kopen. Er zijn een hoop online platformen of winkels waar je tweedehands boeken kunt kopen. Hier staat ook welke kwaliteit de boeken nog hebben, we hebben wel eens een boek gekocht die nog in de verpakking zat! De boeken zijn afhankelijk van de druk gemiddeld 20 tot 30 procent goedkoper. 

Blijf bij met opdrachten 

Zeker in het eerste jaar van je nieuwe studie is het belangrijk om niet achter te raken met projecten. In het propedeusejaar is de werkdruk hoog en achter raken op schema levert een hoop stress op. Probeer zoveel mogelijk individuele werk direct af te ronden en zorg dat je een goede groep hebt voor gezamenlijke projecten. Binnen deze groepsprojecten heeft ieder een verschillende rol, probeer te zien welke rol jouw groep nodig heeft en pak deze zelf op!   

Zorg voor een juiste balans tussen ontspanning en school

Door de drukte van het eerste jaar is het mogelijk dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Zorg voor genoeg ontspanning naast je drukke studie, spreek af met vrienden of geniet van een hobby. Het is volgens ons zeer belangrijk dat je weet te genieten van je studententijd want deze beleef je maar één keer in je hele leven! Weet je al of je jezelf gaat, inschrijven bij een studie- of studentenvereniging? Deze populaire verenigingen kennen alle ins en outs van de populaire studentensteden en wie weet sta jij aan de start van het nieuwe schooljaar in de tofste clubs van Nederland!