Heb jij er wel eens over nagedacht om een creditcard te nemen? Dan ben je op het goede adres! Een creditcard heeft namelijk onwijs veel voordelen. Als je in een fysieke winkel of een online winkel met bankkaart betaalt, is het zo dat de producten niet verzekerd zijn. Laat je je spiksplinternieuwe camera bijvoorbeeld per ongeluk ergens achter, dan moet je die zelf betalen. Als je echter met creditcard hebt betaald voor dit product, dan kun je een verzekering aanvragen. Deze verzekering geldt ook voor zakelijke aankopen met de creditcard van het bedrijf. Ben je een student? Zelfs dan is het mogelijk om te genieten van alle voordelen van een creditcard. Voor studenten zijn er speciale creditcards. Met een creditcard kun je dus onwijs veilig en verzekerd shoppen!

Overal kunnen betalen zonder problemen 

In het buitenland kun je niet overal betalen met een bankpas. Hierdoor zul je in veel gevallen moeten betalen met cash, wat ook niet altijd even prettig is. De oplossing? Een creditcard! Met een creditcard kun je namelijk het meest afgelegen eiland bereiken en dus echt overal betalen. Je kunt er niet alleen drankjes mee betalen, maar je hebt ook altijd “geld” op zak in geval van nood. Ga je binnenkort op vakantie maar heb je nog geen creditcard? Dan kun je altijd snel een creditcard aanvragen via je bank of een andere organisatie. Je nieuwe kaart wordt binnen 2 uur verzonden, zodat je ook op je heerlijke vakantie kunt genieten van alle voordelen van een creditcard.

Je borg betalen met je credit card

Vaak wanneer je een hotelkamer boekt of een auto huurt moet je een borg betalen. Met een creditcard hoef je dit bedrag niet contant te betalen, maar kun je het gewoon via de kaart doen. Dit scheelt weer! Het verhuurbedrijf of hotel zal een bedrag op uw creditcard achterlaten, wat dus als borg wordt gebruikt. Deze borg wordt geannuleerd na het inleveren van de auto of het verlaten van het hotel. Houd er bij het huren van een auto rekening mee dat uw creditcardlimiet vrij hoog moet zijn. Zo weet je zeker dat je niet in de problemen komt met een andere uitgave. Als je deze maand namelijk ook vliegtickets met je kaart hebt betaald, is een deel van je limiet vaak al opgebruikt. In dit geval kan het zijn dat het verhuurbedrijf niet genoeg ruimte heeft om de volledige borg te reserveren. Wees dus vooral goed voorbereid!