Steeds meer bedrijven laten een bedrijfsfilm maken. Het is onderdeel van de branding van jouw bedrijf. In een korte video zien potentiële klanten wie je bent en wat je doet. Het zorgt daarnaast voor een professionele uitstraling en je trekt meer aandacht, bewegende beelden werken beter dan stilstaande lappen tekst. Naast het trekken van aandacht onthouden de potentiële afnemers het ook beter en zullen ze het ook vaker te zien krijgen door de algoritmes van diverse social mediakanalen. 

Door jouw bedrijf op een unieke manier te vertonen aan je doelgroep, zullen er meer mensen overgaan tot koop. Het vertrouwen wat wordt gecreëerd én een stukje professionaliteit wat je uitstraalt zullen meewerken aan het behalen van een groei in de omzetresultaten. 

Maak je bedrijf uniek 

Zorg voor een duidelijk beeld van je bedrijf. Daarnaast is het uiterst belangrijk dat degene die de video heeft gezien weet wat jouw bedrijf zo uniek maakt. Wat is de specialiteit en wat maakt jouw bedrijf beter dan alle andere bedrijven? Op die manier maak je jezelf uniek en dat is belangrijk vandaag de dag. Spreek de wensen door met het bedrijf die de video maakt. Maar vraag hun ook naar voorbeelden. Zij hebben echter meer ervaring en kennis op dit gebied en zullen je goed op weg kunnen helpen om het uiteindelijke doel te bereiken.  

Waar moet je rekening mee houden? 

Omdat er weinig aanbieders zijn op het gebied van bedrijfsfilms laten maken, is het relatief gezien best duur. Hou daarom rekening met een aantal zaken. Onder andere omtrent het budget en inspiratie. Bedenkt zelf goed wat je wil en waar het over moet gaan. Wat is bijvoorbeeld de missie van jouw bedrijf? En al eens aan een visie gedacht? Bekijk het ook vanuit het klantenperspectief.  

Let ook goed op wat voor budget je hebt voor een video. En doe het vooral niet als je geen tijd hebt om alle moeite en energie erin te steken. Dat is namelijk behoorlijk zonde van je geld. Ga er ook niet vanuit dat zoiets binnen een week gepiept is. Het opnemen en bedenken kost al meer tijd. Laat staan het monteren van het geheel. Denk daarom goed aan de leus; ‘haastige spoed is zelden goed’.