Tijdens een uitwisseling in Amerika woon je in een andere omgeving met een andere cultuur. Dit is natuurlijk wennen, maar wel goed voor je eigen ontwikkeling. Je woont tijdens je uitwisselingsjaar bij een gastgezin in de buurt van je school. Daarnaast kan je bij de highschool in Amerika deelnemen aan naschoolse activiteiten. Je maakt daardoor ook makkelijker vrienden, maar welke activiteiten kan je kiezen? Lees het artikel verder om erachter te komen. 

High school in Amerika

De middelbare school tijd in Amerika is best wel bijzonder. Je wordt als eerste al door een schoolbus opgehaald om naar de highschool in Amerika te gaan. De lessen beginnen rond acht uur en eindigen rond drie uur ‘s middags. Naast de normale lessen bieden veel scholen naschoolse activiteiten aan. Deze activiteiten zijn vrijwillig en duren van vijf uur ‘s avonds tot zes uur ‘s avonds. Sport is een belangrijk onderdeel op de Amerikaanse High school. De sporten die aangeboden worden verschillen per school en regio. Vaak is de school ‘s avonds nog open voor activiteiten zoals, concerten, theateruitvoeringen en feestjes. Een hoogtepunt voor alle leerlingen in het jaar is het ‘’prom’’. Dit is een indrukwekkend feest dat plaatsvindt aan het einde van een jaar. 

American football

American football is een typische Amerikaanse sport. Het is een team sport. In Amerika en Canada wordt het football ervoor gebruikt maar in andere delen van de wereld wordt het ‘’gridiron’’ genoemd. American football is niet te vergelijken met voetbal. Een wedstrijd duurt ongeveer vijftien minuten. In het spel kan het zijn dat er een speler getakeld wordt. Dit is bij American football hartstikke normaal. Een team kan op drie manieren punten maken. Een’’ touchdown’’ is zes punten waard en dat betekent dat een speler die de bal vast heeft in het end zone gebied komt. Een ‘’fieldgoal’’ is drie punten waard en dat houdt in dat de bal tussen de doelpalen en boven de lat terecht komt. Als laatst is er nog een ‘’safety’’ die is twee punten waard. Een ‘’safety’’ kan alleen gemaakt worden door de verdedigende team. Die twee punten krijg je wanneer het aanvallende team wordt teruggedrongen in hun eigen eind zone of de baldrager getackeld wordt. 

Baseball

De sport baseball kennen wij in Nederland als honkbal. Ook honkbal is een teamsport. Baseball is een zeer populaire sport in Amerika. Honkbal is een slagbalspel. Dat houd in dat er gespeelt wordt met een bal. Honkbal wordt gespeeld in een driehoekig veld met vier honken. Twee teams spelen tegen elkaar om de winst. Het doel van het verdedigende team is om de bal zo snel mogelijk terug naar de thuisplaat te brengen. Zo voorkom je dat het andere team punten maakt. 

Cheerleading

Een cheerleaders team bestaat groot in deels uit vrouwen. De cheerleaders treden bij verschillende sportactiviteiten op. Zij amuseren en stimuleren het publiek die naar een wedstrijd komen kijken. Cheerleading vergt veel kracht en concentratie. Je moet ook niet bang zijn voor hoogtes. Bij cheerleading worden salto’s, piramides en flickfalacken gemaakt.