Als je bedrijfskunde hebt gestudeerd weet je al ongeveer wat verandermanagement is al het goed is. Want veranderprocessen zijn nou eenmaal onderdeel van een organisatie. Ben je nou zou gefascineerd door dit onderwerp, dat kan je verandermanagement gaan studeren. Er zijn veel scholen waarbij je deze opleiding kan volgen. Bijvoorbeeld ook bij NCOI. Hieronder leggen we uit wat je kan worden na de verandermanagement opleiding.

Waarom zou je kiezen voor verandermanagement?

Als een organisatie efficiënt wil werken is het belangrijk dat de processen worden geoptimaliseerd. Dit betekent dat er naar veel processen gekeken moeten worden en aangepast mocht dit nodig zijn. Het is de taak van de verandermanager om initiatieven te nemen om de processen te verbeteren. Dit kan je doen bij zowel profit als non profit organisaties. Je managent als het waren de veranderingen die in een bedrijf worden doorgevoerd. 

Welke verschillende opleidingsniveaus zijn er?

Verandermanagement kan je studeren op hbo-niveau. Er zijn volwaardige bachelors die je kan volgen. Daarnaast heb je ook een verkort programma waardoor je in kortere tijd de stof van verandermanagement ook mee krijgt. Zo heb je een ruime keuze qua opleiding betreft. Dit is fijn wat dat betekent dat het niet al te lang duurt om een opleiding te behalen in de vakgebied. Bij het NCOI kan je een opleiding volgen van 6 maanden. Na deze opleiding kun je gelijk aan de gang om binnen een organisatie aan de gang te gaan met verandermanagement. 

Een master verandermanagement

Naast een bachelor kan je er ook voor kiezen om een master management cultuur en verandering te gaan volgen. In deze master krijg de diepgaande kennis mee waarmee je je kan onderscheiden van je collega´s. Zo weet je precies welke veranderingen in welke organisaties kan doorvoeren om zo een efficiënter lopend bedrijf te creëren.  Als je voor de optie kiest is het wel handig om een bachelor te hebben gevolgd die aansluit bij deze master. Ander wordt het erg lastig om de basis te begrijpen. 

Verandermanagement masterclass

Als je op zoek bent naar een opleiding waarbij je in korte tijd vaardig wordt in verandermanager kan je kiezen voor een masterclass. Met een masterclass verandermanagement wordt in 3 maanden duidelijk wat alle aspecten zijn van dit vakgebied. Daarnaast krijg je meer inzicht in wat wel en niet werkt. Het mooie is dat je het gelijk toe kan passen in de praktijk. Dus je weet zeker dat het niet zonde is van je tijd. 

Je weet dus nu waarom je voor verandermanagement kan kiezen als opleiding. Wat het inhoudt, wat je ermee kan en waarom het handig is voor organisaties om een verandermanager in huis te hebben. Ook hebben we uitgebreidt besproken welke opleidingen er zijn op dit gebied dus je weet precies wat voor jou deze beste optie is. Als je meer informatie wilt hebben over verandermanagement kant je naar de website van NCOI gaan.