Als accountant kun je alle richtingen op binnen de financiële sector. Je bent namelijk niet alleen iemand die de cijfers bijhoudt, maar je hebt ook een adviserende functie. Zo kun je met masteropleidingen bedrijven gaan adviseren met betrekking tot subsidies en belastingvoordelen, maar ook met crowdfunding en de werving van investeerders. Daarnaast heb je ook inzichten in de achtergronden van een bedrijf nodig om er een winstgevende onderneming van te kunnen maken.

Beheer de volledige financiën van meerdere bedrijven

Met de master finance en control kun jij de gehele financiën van een bedrijf overnemen. Jij kunt ze adviseren in de bedrijfsprocessen met de overtuiging van welke financiële voordelen hen dit op kan leveren. Ook leer je veel op IT gebied en weet jij als de beste hoe de gegevens van een bedrijf veilig bewaard kunnen blijven. Daarnaast kun je ondernemers ondersteunen met eventuele betalingen in online valuta, ook wel cryptovaluta genoemd. Tevens kan je bedrijven die willen werken met crowdfunding en investeerders adviseren en ondersteunen. Samen met hen ga je aan de slag met een netwerk van mensen en breng je de financiële voor en nadelen in kaart.

De opleiding voor toekomstige accountants

Met een accountant opleiding vergaar je alle nodige kennis op financieel gebied binnen 18-36 maanden. Er zijn verschillende richtingen waarin je jezelf nog meer kunt specialiseren door je studie te vervolgen met een van de 184 mogelijke bachelors, post-HBO en master opleidingen. Na het succesvol afronden van de HBO accountant opleiding wordt er vaak gekozen voor de post-HBO accountancy MKB. In deze sector zijn namelijk de meeste bedrijven te vinden die op zoek zijn naar een professionele accountant. Tijdens deze opleiding leer je meer over bijvoorbeeld subsidies die mogelijk zijn voor een bedrijf. Ook leer meer over wat de mogelijkheden zijn bij een fusie en hoe dit juridisch in elkaar steekt. Hierbij hoort natuurlijk ook wat lesstof over waardebepalingen, krediet en overname onderzoeken. Daarnaast kun je ook nog veel leren over de slimme IT mogelijkheden die er zijn. Na deze opleiding kun je bedrijven professionele adviezen geven als toevoeging.

Waarom kiezen voor een master of post-HBO?

Met een master of post-HBO opleiding zorg jij ervoor dat je nog meer kunt bereiken voor bedrijven. Zo kan het zijn dat er speciale vormen van aftrek zijn bij de belastingdienst waar een klein bedrijf juist weer gebruik van kan maken. De grotere bedrijven willen natuurlijk ook zo veel mogelijk subsidie op de verduurzaming van een bedrijf. Dit is vaak ook mogelijk alleen moet je hier net maar de wegen voor weten te vinden. Het zijn als het ware aanvullingen die aanbod komen in deze extra opleidingen. Ook leer je complete adviezen voor het hele bedrijf te geven op financieel gebied. Zo kun jij inschatten of ontslagen beter zijn of dat een bedrijf juist moet gaan fuseren. Daarnaast leer je ook financiële risico’s te zien aankomen en daar strategisch op in te spelen. Vaak is er bij een risico ook weer een subsidie of aftrek mogelijk waardoor het bedrijf toch kan blijven voortbestaan.