Marketing is vandaag de dag een breed begrip waardoor er verschillende opleidingen op dit gebied zijn. Zo kun je bijvoorbeeld als verkoper of sales medewerker de marketing van producten of diensten voor een bedrijf doen. Echter kun je ook de online marketing wereld in waar je jezelf weer meer richt op het adverteren en verhogen van de positie van websites of webshops. Daarnaast zijn er ook nog verschillende leidinggevende functies mogelijk in deze branche.

Je master behalen in marketing management

In 2 jaar tijd kun je een goede master behalen in de marketingwereld. De master marketing management leert jou verschillende onderdelen. Zo is een van de belangrijkste onderdelen van de marketing wereld om goede inzichten te hebben en dat je direct kunt zien waar het beter kan binnen een bedrijf. Dit kun je niet vanzelf en daarnaast zijn er ook nog verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. Ook leer je tijden de masteropleiding strategische inzichten toe te passen in de praktijk. Het is een kwestie van proberen om te kijken of jouw idee werkt. 

Echter leer je tijdens de opleiding wel belangrijke handvatten. Het belangrijkste is dat je de klant leert begrijpen en je best doet om hem of haar zo’n goed mogelijke beleving te geven. Dit kan zijn dat je het bestelproces moet vereenvoudigen, maar ook kan het zijn dat de klant graag meer informatie of persoonlijke aandacht wil. Het is jouw taak om te kijken waar een of meerdere bedrijven groei kunnen behalen.

Hoe gaat de opleiding in zijn werk

Het is belangrijk dat je op havo niveau bent afgestudeerd of dat je de 21+ HBO toets hebt gedaan. Een master opleiding is vaak de opvolging op een reeds afgeronde opleiding. Elke masterclass duurt 8 avonden of 4 dagen per onderwerp. Het is dus een heel programma wat je af moet ronden, maar daartegenover staat dan ook weer een goed salaris. Veel mensen doen dit in de avonduren erbij naast een baan, maar het is ook mogelijk om een dagprogramma te volgen waarbij je 1 dag per 2 weken naar school gaat. Tevens is het ook mogelijk om een online variant hiervan te volgen. Daarnaast kun je afstuderen op een specifieke specialisatie. Zo ga je jouw master behalen op het niveau waar ook je passie en interesse ligt. Deze studie is prima te combineren met een baan of een andere opleiding omdat het maar 2 avonden per week of 1 dag per 2 weken van je tijd vraagt.

Laat mensen zien wat je waard bent

Met een Nima A opleiding kun je ervoor zorgen dat bedrijven je ook waarderen op de talenten die je bezit. In 9 maanden tijd leer je namelijk de belangrijkste aspecten van de marketingwereld die zijn bepaald door het Nederlands Instituut voor Marketing. Het is een stevige basis waarmee je bij veel bedrijven aan de slag kunt gaan. De 2 module van deze opleiding focust zich voornamelijk op het plannen van marketingplannen en evenementen. Dit is vandaag de dag de meest effectieve marketing methode voor bedrijven