Soms is het erg moeilijk om te kiezen waar je nu exact wil gaan studeren. Sommige steden hebben bepaalde charmes en voordelen die andere steden dan weer niet hebben, of omgekeerd. Hieronder lees je meer over de allerleukste steden waar je kan gaan studeren.

Den Haag

Bij de beslissing om te gaan studeren in een andere stad, gaat verhuizen vaak gepaard. Eén van de eerste leukste steden waar je kan gaan studeren (en misschien dus ook verhuizen) is Den Haag. Verhuizen kan lastig zijn, en in dit geval past hét Verhuisbedrijf in Den Haag perfect in het plaatje om je zorgeloos te helpen verhuizen. Ze garanderen je de laagste prijs en zorgen ervoor dat je zonder problemen van je huidige woonplaats naar Den Haag kan verhuizen. Den Haag staat niet overal bekend als studentenstad, maar deze stad heeft de studenten erg veel te bieden. Het is een stad waar namelijk heel erg veel gebeurt. Je kan er gezellig op stap gaan, iets gaan drinken met vrienden en vriendinnen en genieten van de vele fijne barretjes en restaurants. Er is steeds wat te beleven rond het Binnenhof in Den Haag en je kan er plezier maken op tal van evenementen zoals bijvoorbeeld Prinsjesdag. Ook is Den Haag best uniek omdat het vlakbij het strand van Scheveningen ligt. Je kan dus lekker met je fiets naar het strand rijden wanneer het mooi weer is, om bijvoorbeeld te gaan feesten in de vele beach clubs.

Leiden

Nog een fijne studentenstad is Leiden. In Leiden is de eerste universiteit ooit gebouwd. Het is een heel levendige stad en dit is dan ook de reden waarom veel studenten hun studententijd hier doorbrengen. Je vindt ook veel studentenverenigingen in het historisch centrum. Kortom, Leiden is dus de ideale plek om te gaan wonen en je studententijd door te brengen!

Groningen

Daarnaast is er ook Groningen. Hier studeren ongeveer 50000 studenten! Ook hier vind je verschillende studieverenigingen en hogescholen en tijdens de weekends kan je gezellig vertoeven in de binnenstad van Groningen. Maar liefst 25% van de inwoners van Groningen zijn studenten! Groningen is dus ook zeker de moeite waard om te overwegen tijdens je zoektocht naar een nieuwe studentenstad om in te gaan wonen. Ook je medestudenten kunnen je helpen met verhuizen.