Wanneer je een bedrijfsvideo gaat of laat maken of een animatie laat maken, is het belangrijk dat je het verhaal van jouw onderneming op een compacte manier vertelt. Zo gaat de bedrijfsvideo het meeste resultaat opleveren. Maar wat is het nut van een bedrijfsvideo eigenlijk? Dat lees je in dit artikel! 

Het is een leuke manier om je bedrijf te laten zien

Wanneer je een bedrijfsvideo hebt of laat maken, is dat een leuke manier op jouw bedrijf visueel te maken voor de kijker. Het hoeft niet eens een reclame te zijn. Het kan ook gewoon een informatie over zijn of een leuk filmpje met het personeel. Een professionele bedrijfsvideo laat mensen zien dat uw bedrijf wordt geleid door mensen die dezelfde waarden en overtuigingen delen.

De perfecte manier om je verhaal te vertellen

Met een bedrijfsvideo kan je perfect jouw verhaal vertellen aan je klanten. Cooler Media kan jou hier perfect bij ondersteunen. Zij weten als geen ander hoe je een video in elkaar zet en wat er allemaal in een goede bedrijfsvideo moet zitten. 

Hoelang moet de video zijn? 

Een reclame op tv of op de radio is vaak tussen de 30 en 60 seconden. Jouw bedrijfsvideo is niet gebonden aan deze korte tijden. Je moet de video natuurlijk niet al te lang maken, want dat is de kans dat mensen hem afkijken erg klein, maar je kunt de video gerust een paar minuten laten duren. 

Mensen kijken snel naar een video

Een video bekijken, is een stuk eenvoudiger dan het lezen van een hele folder of een heel artikel online. Hoe belangrijk lezen ook is, het is gewoon een stuk makkelijker voor mensen om een video te bekijken en de meeste mensen kiezen voor een makkelijke weg. Waarom zou je hier dan niet op inspelen als bedrijf en ook gewoon een bedrijfsvideo maken?