De professionals van StickyLock zorgen met verschillende game development software ervoor dat je game het beste eruit zal komen te zien. Het meest gebruikte programma om AR en VR games te ontwikkelen is Unity 3D. Het grootste voordeel van een game ontwikkelen met Unity is dat het op vrijwel alle apparaten gespeeld kan worden, van pc’s tot mobiele telefoons.

 

Waarom Unity?

Unity is binnen de game design wereld een van de meest gebruikte development software, het is gebruiksvriendelijk, het kan complexe games maken. Maar ook hele simpele games, zoals vallende boodschappen vangen met een boodschappentas. Bijna elk bedrijf dat games maakt is begonnen met Unity. Iedere gamer kent het merk ook en speelt nog steeds games die met Unity gemaakt zijn. StickyLock is daarom een trotse Unity game developer.

 

Unity is een van de betere programma’s als het gaat om het ontwikkelen van AR en VR games door het makkelijke gebruik van het programma. Weet je het verschil tussen Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) nog niet? En wil je er wat voorbeelden bij hebben? Ga dan naar de website van Verzadelijk.nl en check hun artikel over Augmented Reality.

 

Andere development software

Naast Unity maakt StickyLock ook gebruik van andere programmering software zoals, C#, Blender, Maya, 3DS Max, Zbrush en Substance Painter.

 

C#

C# is een programmeringstaal ontwikkeld door Microsoft wat erg op Java lijkt (een ander programmeringssoftware). De vroegere versies van C# leken erg veel op Java, maar naarmate nieuwere versies ervan kwamen onderscheidde C# zich van Java doordat in C# voorzieningen kwamen waarin je andere programmeerstijlen kan werken.

 

Blender

Blender is een opensource programma voor het creëren van 3D-afbeeldingen. Het kan gebruikt worden op diverse besturingssystemen en wordt voornamelijk geschreven in C, C++ en Python (codering software).

 

Maya

Autodesk Maya, of vaak afgekort als Maya, is net als Blender een programma waarin 3D-modellen geprogrammeerd kunnen worden. Maar in tegenstelling tot Blender kan Maya hier ook animaties van maken. Het programma werd eerst door Alias geproduceerd. Tot het in 2005 werd overgenomen door de huidige producers van Autodesk.

 

3DS Max

3DS Max wordt ook door Autodesk geproduceerd en is een programma waarbij je bepaalde objecten in 3D kan vervaardigen. Zo kan je bijvoorbeeld met 3DS Max van een simpel vierkant blok een prachtig huis maken met alles erop en eraan.

 

Zbrush

Zbrush is een programma waarbij je diverse objecten kunt ‘schilderen’. Je kan zo het huis wat je in 3DS Max hebt gemaakt allerlei kleuren geven in Zbrush. Ook maakt het programma gebruik van een gepatenteerde pixol technologie. Hierdoor wordt alle informatie over verlichting, materiaal, kleur, diepte en oriëntatie voor de punten wat op het scherm staat opgeslagen.

 

Substance Painter

Substance Painter is een programma waarmee je oppervlakken kan ‘schilderen’ in 3D. Het is een zustermerk van Adobe waardoor je het gemakkelijk met andere 3D programma’s van Adobe kan combineren. Het is een van de sterkere programma’s voor het maken van 3D voorwerpen.