Online marketing is best wel breed en dat is ook vrij logisch, want het internet is heel erg groot en daarom zijn er ook meerdere manieren om te adverteren. Het kan namelijk ook op verschillende platformen of via verschillende zoekmachines. Het kan dus heel erg verschillen. Het ligt maar net aan het doel van het bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld reclame maken op platformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter.  Naast deze platformen zijn er nog veel meer platformen waarop je kunt adverteren. Er zijn dus genoeg opties beschikbaar en dat is ook fijn, want dan kan je zelf bepalen wat het beste is en dat is per bedrijf misschien wel anders. De meeste bedrijven vinden social media marketing en e-mail marketing interessant en dat is ook best logisch, want dit zijn marketing opties met een groot bereik.

Wat bereik je met linkbuilding?

Met linkbuilding kun je best wel veel bereiken en daarom is het ook zo handig. Linkbuilding kan jou helpen met het hoger komen in Google, dit is best wel cruciaal voor jouw website, want als je dit niet doet kan het zo zijn dat jouw website onvindbaar is en dat wil je niet, want onvindbaar betekent dat je hem niet kunt vinden en dat is zeker niet ideaal, want hierdoor kan niemand jouw website bereiken en je wilt juist dat mensen jouw website wel kunnen bereiken, dus daarom is het handig om met linkbuilding te beginnen. Bo5 kan jou hier enorm mee helpen, want zij hebben het al eerder gedaan. Bo5 heeft dus al ervaring en hierdoor zijn zij geschikt om jou te helpen. Bo5 beschikt ook over linkbuilding tips, die voor jou handig zijn. Deze tips staan op de website.

Social media marketing

Deze vorm van online marketing is heel erg populair en dat is ook niet zo gek, want met social media marketing kun je heel veel mensen bereiken en dat is voor bedrijven heel erg interessant, daarnaast kun je de mensen bereiken die geïnteresseerd zijn, hierdoor kun je meer verkopen, omdat deze mensen al meer geïnteresseerd zijn, waardoor je ze al sneller over kunt halen en dat is best wel interessant voor bedrijven, want bedrijven willen natuurlijk zoveel mogelijk verkopen en als je dan geïnteresseerde mensen kunt bereiken is dat al helemaal ideaal. Dit kan dan met platformen, zoals instagram en facebook. Dit scheelt het bedrijf ook geld, want je bespaart aardig wat geld hiermee, doordat je effectiever adverteert.

E-mail marketing

Dit is net zoals social media marketing een vorm van online marketing. Online marketing is zoals eerder verteld heel erg breed, dus je hebt veel verschillende vormen, maar e-mail marketing is een van de populairste en dat is ook wel te begrijpen, want iedereen heeft wel een e-mail, dus je kunt hiermee iedereen bereiken en dat is ideaal. De reden waarom veel bedrijven hier dus gebruik van maken is omdat het een groot bereik heeft. Je hebt dan niet de optie om de reclame bij je doelgroep te brengen, net zoals bij social media marketing, want daar kan je je reclame alleen bij de doelgroep brengen, dit kan niet met e-mail marketing, maar e-mail marketing is daarentegen wel gratis en dat kun je niet bij social media marketing zeggen. E-mail marketing is gratis, maar het kost wel veel werk en werk staat ook voor geld, want je tijd is ook geld.